Banken - Woonkamermeubels

De woonkamer is ongetwijfeld de belangrijkste kamer in ons huis of appartement en verdient daarom speciale aandacht bij het kiezen van de meubels die er deel van uitmaken. De bank is een van de belangrijkste onderdelen en helpt bij het creëren van de warme, gastvrije sfeer die we allemaal nodig hebben na een lange dag werken. Ontdek bij ons de verschillende soorten sofa's en hoe je de juiste kiest om je woonkamer in te richten naar jouw smaak en behoeften.

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren

De essentiële vaste banken

Er zijn veel modellen vaste sofa's voor alle stijlen en ruimteconfiguraties. 2-zitsbanken, ook wel love seats genoemd, zijn ideaal voor kleine woonkamers of als aanvulling op grotere meubels. 3-zitsbanken daarentegen bieden comfortabele zitplaatsen voor meerdere personen, maar zijn compact genoeg om in kleine ruimtes te passen.

De verschillende vormen van vaste banken

 • Rechte banken: Deze zijn perfect om een moderne, strakke toets aan je woonkamer te geven. Hun eenvoudige, lineaire ontwerp is perfect voor eigentijdse of minimalistische interieurs.
 • Hoekbanken: Deze modellen maken optimaal gebruik van de ruimte door zich aan te passen aan de contouren van de kamer en zo een gezellige, uitnodigende zithoek te creëren. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan materialen en kleuren die passen bij uw inrichting.
 • Panoramabanken: deze XXL-banken zijn ideaal voor grote gezinnen of mensen die graag entertainment willen, en bieden een uitzonderlijke zitcapaciteit dankzij hun royale afmetingen en U- of L-vorm.

Ombouwbare sofa's: praktisch en veelzijdig

Als u ruimtegebrek hebt in uw huis of als u extra slaapruimte wilt voor uw gasten, kies dan voor een slaapbank. Dankzij hun ingenieuze mechanisme kunnen deze meubels in een paar bewegingen worden omgevormd tot een bed, zonder dat je de kussens hoeft te verwijderen of ingewikkelde manipulaties hoeft uit te voeren.

De verschillende soorten slaapbanken

 1. Slaapbank: Dit is het meest voorkomende model en het gemakkelijkst te gebruiken. De matras is ingebouwd in de zitting en kan er gemakkelijk uitgeklapt worden als je wilt slapen.
 2. Clic-clac: Dit vouwsysteem heeft het voordeel dat het compact en ruimtebesparend is. De rugleuning van de bank kantelt naar voren en rust op de voorpoten, waardoor een comfortabel extra bed ontstaat.
 3. BZ zitbank: Het mechanisme van de BZ zitbank vouwt uit als een accordeon, waardoor je een dikkere matras krijgt dan bij de clic-clac, wat zorgt voor een comfortabeler bed.

Fauteuils, essentiële toevoegingen aan je woonkamer

Naast banken zijn fauteuils essentieel voor het creëren van een gezellige, warme sfeer in je woonkamer. Ze kunnen bij je bank passen of met contrasten spelen om een vleugje karakter aan je inrichting toe te voegen. Er zijn fauteuils in allerlei stijlen, materialen en kleuren, voor elk wat wils.

Een paar ideeën voor trendy fauteuils

 • Clubfauteuil: Met zijn retro-look en royale vormen nodigt deze fauteuil uit om te ontspannen en zal hij prachtig staan in een woonkamer met een industriële of vintage stijl.
 • Scandinavische fauteuil: Gekenmerkt door zijn strakke lijnen en licht aflopende poten van licht hout, is dit model ideaal om een vleugje zachtheid en eenvoud in je huis te brengen.
 • Toad fauteuil: Deze fauteuil, met zijn bescheiden afmetingen en romantische allure, vindt gemakkelijk zijn plaats in kleine woonkamers of kamers met een verfijnde inrichting.

Hoe kies je de beste bank voor je woonkamer?

Om de juiste sofa te kiezen, is het essentieel om rekening te houden met een aantal criteria, zoals de stijl van je interieur, de ruimte die je beschikbaar hebt en je behoeften op het gebied van comfort en functionaliteit. Hier zijn enkele tips om u te helpen de juiste keuze te maken:

 • Bepaal je prioriteiten: afhankelijk van of je op zoek bent naar design, comfort, modulariteit of onderhoudsgemak, kunnen je selectiecriteria variëren. Maak een lijst van uw eisen voordat u op zoek gaat.
 • Houd rekeningmet de beschikbare ruimte: Meet precies waar u uw zitbank wilt plaatsen en zorg ervoor dat hij de bewegingsvrijheid in de kamer niet belemmert. Aarzel niet om te kiezen voor een hoekmodel of een modulair model als u weinig ruimte hebt.
 • Probeer voordat u koopt: Het comfort van een bank is een kwestie van smaak en lichaamsbouw, daarom is het belangrijk om de zitmeubelen te testen voordat je beslist. Ga op verschillende modellen zitten en controleer de kwaliteit van de ondersteuning en de materialen.
 • Kies materialen die bij je passen: leren banken staan bekend om hun duurzaamheid en elegantie, terwijl stoffen banken meer keuze bieden in kleuren en patronen. Als je kinderen of huisdieren hebt, kies dan een bekleding die gemakkelijk schoon te maken en vlekbestendig is.

Kortom, het kiezen van de juiste bank hangt vooral af van je persoonlijke smaak, de inrichting van je woonkamer en de specifieke behoeften van je gezin. Aarzel niet om de tijd te nemen om de verschillende modellen te vergelijken en hun kenmerken te ontdekken, zodat je het meubelstuk vindt dat je nog vele jaren zal bijstaan.