Etherische olieverspreider

In onze zoektocht naar een gezond huis en een optimaal welzijn hebben we de vele voordelen van essentiële olieverspreiders ontdekt. Deze kleine apparaten zijn onmisbaar geworden voor het creëren van een aangename en weldadige sfeer in onze huizen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over etherische olieverspreiders.

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
Les différents types de diffuseurs d'huiles essentielles

Er zijn verschillende soorten verstuivers voor essentiële oliën, elk met hun eigen specifieke kenmerken:

 • Verstuivers met verneveling: Deze maken gebruik van een koud vernevelingssysteem om essentiële oliën in de lucht te verspreiden, waardoor hun therapeutische eigenschappen behouden blijven. Dit type diffuser is bijzonder effectief voor het zuiveren van de lucht.
 • Ultrasone verstuivers: Deze maken gebruik van ultrasone trillingen om de essentiële oliën om te zetten in een fijne, lichte nevel die zich door de ruimte verspreidt. Naast het verspreiden van de aroma's kunnen deze diffusers ook worden gebruikt als mini-luchtbevochtigers.
 • Verstuivers met zachte warmte: Deze verwarmen de essentiële oliën zachtjes om hun aromamoleculen vrij te geven. Dit type diffuser is vooral geschikt voor delicate essentiële oliën en huisgeuren.
 • Ventilator diffusors: Deze maken gebruik van een ventilator om de essentiële oliën te verspreiden op een absorberende drager, zoals een keramische pad of schijf. Dit type diffuser is ideaal voor het effectief verspreiden van aroma's rapide.

De voordelen van essentiële oliën in huis

Essentiële oliën worden gewonnen uit aromatische planten en hebben veel heilzame eigenschappen voor onze gezondheid en ons welzijn. Hier volgen enkele voorbeelden:

 • Lavendel: Kalmerend en verzachtend voor het zenuwstelsel, het bevordert ontspanning en slaap.
 • Eucalyptus: Antiseptisch en slijmoplossend, het helpt de luchtwegen vrij te maken bij verstopping of verkoudheid.
 • Citronella: Een insectenwerend middel, het weert muggen en autres ongedierte terwijl het een frisse, aangename sfeer creëert.
 • Ylang-ylang: Een natuurlijk afrodisiacum dat de zintuigen stimuleert en een sfeer creëert die bevorderlijk is voor ontspanning en welzijn.

Door de juiste essentiële oliën te kiezen en ze met de juiste diffuser te verspreiden, kun je een persoonlijke sfeer creëren die je huis ten goede komt.

Hoe kies ik een verstuiver van etherische oliën?

Om de juiste verstuiver van essentiële oliën te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde criteria:

 1. De oppervlakte van de kamer: Verschillende soorten diffusors hebben verschillende dekkingscapaciteiten. Zorg ervoor dat het model dat je kiest geschikt is voor de grootte van de kamer waarin je het wilt gebruiken.
 2. Geluidsniveau: Sommige diffusors zijn luidruchtiger dan andereautres. Als je gevoelig bent voor geluid of van plan bent om je verstuiver in een slaapkamer te gebruiken, kies dan voor een stil model.
 3. Autonomie: Afhankelijk van hoe vaak je je verstuiver gebruikt en hoe lang je wilt dat hij meegaat, let dan op de autonomie. Sommige modellen kunnen enkele uren zonder onderbreking werken, terwijl je bij andereautres het waterreservoir regelmatig moet bijvullen.
 4. Extra opties: Sommige verstuivers bieden interessante opties, zoals timerinstellingen, variaties in verstrooiingsintensiteit of lichteffecten. Deze opties kunnen een vleugje comfort en personalisatie toevoegen aan je diffusie-ervaring.

Je verstuiver van essentiële olie onderhouden

Om ervoor te zorgen dat je verstuiver van etherische oliën lang optimaal blijft werken, is het belangrijk dat je hem regelmatig onderhoudt. Hier zijn enkele onderhoudstips:

 • Reinig het waterreservoir en de onderdelen van de diffuser na elk gebruik of verandering van essentiële olie om ongewenste vermenging van aroma's te voorkomen.
 • Gebruik gedemineraliseerd of gefilterd water om het reservoir van ultrasone verstuivers te vullen, om kalkafzetting en verslechtering van het apparaat te voorkomen.
 • Controleer regelmatig de staat van de onderdelen van de verstuiver, zoals filters, absorberende pads of keramische schijven, en vervang ze indien nodig.

Vind de perfecte kamergeur voor je huis

Naast essentiële oliën zijn er ook kamergeuren die speciaal zijn ontworpen voor diffusors. Deze kunnen alleen of samen met essentiële oliën worden gebruikt om een aangename, harmonieuze sfeer in huis te creëren. Bekijk onze selectie huisgeuren op onze website.

Onze selectie van essentiële olieverspreiders

Om je te helpen de verstuiver te kiezen die het beste bij je past, hebben we een paar populaire modellen voor je geselecteerd:

 • Aroma verstuiver: Dit topmodel heeft een grote dekkingscapaciteit en een elegantgant ontwerp van glas en hout.
 • Aroma Mist ultrasone verstuiver: Compact en stil, ideaal voor dagelijks gebruik in middelgrote ruimtes.
 • Geurverwarmer met zachte warmte: Discreet en veilig, deze diffuser is perfect voor werkplekken of kinderkamers.
 • Luchtverfrisser ventilator diffuser: Nomadisch en praktisch, het kan gebruikt worden in de auto, op kantoor of op reis om te genieten van de voordelen van essentiële oliën waar je ook bent.

Met de juiste keuze van de verstuiver van essentiële oliën en een selectie van aroma's die aan uw behoeften voldoen, kunt u uw huis veranderen in een oase van welzijn en sereniteit.