Transformeer je huis met een canvas en een design muurschildering

Wil je een vleugje elegantie en moderniteit aan je huis toevoegen? Kies voor een canvas en een design muurschildering, de ideale oplossing om je woonruimte te personaliseren tegen lagere kosten. We bieden een ruime keuze aan foto's en canvassen die passen bij alle smaken en interieurstijlen.

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

De voordelen van een design muurschildering

Een design muurschildering is een essentieel element voor het verfraaien van je muren en het toevoegen van karakter aan je interieur. Hier zijn slechts een paar van de voordelen waarvan je kunt genieten:

 • Aanpassing: design schilderijen en doeken zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan ontwerpen, kleuren en formaten. Je kunt dus kiezen wat het beste past bij jouw stijl en de sfeer die je wilt creëren.
 • Eenvoudig te installeren: in tegenstelling totautres soorten muurdecoratie zijn designfoto's en -doeken heel eenvoudig te installeren. Je hoeft alleen maar een ophangsysteem aan de achterkant van het schilderij te bevestigen en het aan de muur te hangen.
 • Betaalbare prijs: De prijs van een designfoto of canvas is vaak lager dan die vanautres meer traditionele decoratieve objecten. Dit betekent dat je een vleugje originaliteit aan je huis kunt toevoegen zonder al te veel uit te geven.

Hoe kies je een design muurschildering?

Om de juiste keuze te maken voor je design wandschilderij, is het essentieel om rekening te houden met een aantal criteria:

 • Beschikbare ruimte: Voordat je een schilderij of canvas kiest, moet je de beschikbare ruimte op je muur opmeten. Dit zal je helpen om de ideale maat te bepalen voor je future kunstwerk.
 • Decoratieve stijl: Designschilderijen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen, van modern tot minimalistisch tot vintage. Zorg ervoor dat je een ontwerp kiest dat bij de rest van je interieur past.
 • Je persoonlijke smaak: Vergeet tot slot niet om rekening te houden met je voorkeuren als het gaat om kunst en design. Sommige mensen houden van abstracte werken, terwijl anderenautres liever representatieve of figuratieve schilderijen zien. Neem dus de tijd om na te denken over wat je mooi vindt voordat je een keuze maakt.

De verschillende artistieke technieken

Er zijn verschillende artistieke technieken die worden gebruikt om designer schilderijen en doeken te maken:

 1. Olieverfschilderijen: Deze traditionele techniek biedt een rijkdom aan kleuren en texturen. Olieverfschilderijen zijn vaak duurder dan schilderijen die metautres technieken zijn gemaakt.
 2. Acrylverf: Met acrylverf, een modernere techniek, kun je kunstwerken maken met levendige, bestendige kleuren. Het droogt snel en is over het algemeen minder duur dan olieverf.
 3. Afdrukken op canvas: Bij deze techniek wordt een digitale afbeelding rechtstreeks op een katoenen of linnen canvas gedrukt. Dit geeft een zeer natuurgetrouwe weergave en levendige kleuren.

Je design wandkunst onderhouden en beschermen

Om de glans van je canvas en design wandkunst in de loop der tijd te behouden, is het belangrijk om een paar eenvoudige onderhoudsregels te volgen:

 • Vermijd blootstelling van je schilderij aan direct zonlicht of extreme temperaturen. UV-stralen en temperatuurschommelingen kunnen het canvas en de kleuren beschadigen.
 • Maak je schilderij regelmatig schoon met een zachte, droge doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik nooit chemicaliën of water om een schilderij schoon te maken.
 • Afhankelijk van het type bevestiging dat is gebruikt, moet u regelmatig controleren of uw schilderij stevig aan de muur hangt. Sommige bevestigingen kunnen na verloop van tijd losraken, waardoor je schilderij kan vallen.

Extra accessoires om je schilderij te verfraaien

Om het meeste uit je design muurschildering te halen, kun je ook overwegen om een paar accessoires toe te voegen:

 1. Een lijst: Een mooie lijst kan je schilderij verfraaien en echt karakter geven aan je interieur. Kies een model dat past bij de stijl van het schilderij en die van je kamer.
 2. Passende verlichting: om de kleuren en texturen van je schilderij beter tot hun recht te laten komen, kun je overwegen om passende verlichting te installeren. Dit kan een wandlamp zijn, een spot of zelfs een tafellamp in de buurt van het schilderij.
 3. Bijpassende decoratieve objecten: Tot slot, aarzel niet om uw decoratie te vervolledigen met objecten die bij het schilderij passen, zoals kussens, vazen of tapijten. Ze zullen een harmonieuze sfeer creëren en het oog naar je kunstwerk trekken.

Kortom, een canvas en een design muurschildering zijn essentiële elementen om een vleugje originaliteit en moderniteit in je huis te brengen. Neem de tijd om je kunstwerk zorgvuldig te kiezen, op basis van je smaak en de beschikbare ruimte, en maak van de gelegenheid gebruik om je inrichting te verfraaien met bijpassende accessoires!