Pastamachine: geniet van heerlijke verse zelfgemaakte pasta

Vandaag nodigen we je uit om de geneugten van de Italiaanse keuken te ontdekken door je eigen verse pasta te bereiden met een pastamachine. Dankzij onze selectie van online pastamachines kun je snel en gemakkelijk noedels, pizza's, croissants en nog veel meer recepten makenautres.

Meer filters

De voordelen van een pastamachine thuis

Waarom investeren in een pastamachine? Hier zijn enkele redenen waarom:

 • Onverslaanbare smaak: zelfgemaakte pasta heeft een unieke smaak die niet te vergelijken is met industriële pasta. Hij is lekkerder en zachter.
 • Gegarandeerde versheid: door uw eigen pasta te maken, bent u zeker van de versheid en de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten.
 • Oneindige variatie: Met een pastamachine kunt u de vormen, smaken en kleuren van uw pasta aanpassen aan uw smaak en creativiteit.
 • Zuinig: Zelfgemaakte pasta kost vaak minder dan pasta uit de winkel.
 • Ecologisch: Door verpakkingsmateriaal te vermijden en te kiezen voor lokale ingrediënten helpt u het milieu te beschermen.

Hoe kies ik mijn pastamachine?

Om u te helpen de juiste pastamachine te kiezen, zijn hier enkele belangrijke criteria om te overwegen:

 • Materiaal: pastamachines kunnen gemaakt zijn van plastic, roestvrij staal of aluminium. Roestvrij staal is over het algemeen sterker en duurzamer, terwijl plastic lichter en goedkoper is.
 • Type pasta: Sommige machines kunnen alleen verse pasta maken, terwijlautres ook geschikt is voor het maken van pizza's, croissants, enz.
 • Accessoires: Controleer of de pastamachine wordt geleverd met accessoires (snijmachine, cutter, motor, enz.) om het gebruik te vergemakkelijken en te variëren met uw recepten.
 • Gebruiks- en onderhoudsgemak: Kies een machine die gemakkelijk te monteren, demonteren en reinigen is, zodat je hem regelmatig kunt gebruiken zonder gedoe.

Ontdek onze selectie pastamachines in onze online winkelvoor elektrische artikelen en profiteer van de beste aanbiedingen van dit moment om uzelf tegen een lage prijs uit te rusten.

Recepten om te variëren

Met uw pastamachine kunt u veel verschillende recepten maken. Hier zijn een paar ideeën om u te inspireren:

 1. Verse pasta met eieren: Een klassiek recept dat traditionele pastaliefhebbers niet zullen willen missen.
 2. Chinese noedels: Perfect voor bij uw favoriete Aziatische gerechten of om lekkere soepen mee te maken.
 3. Ravioli: Veel plezier met het maken van verse zelfgemaakte ravioli met verschillende vullingen (vlees, groenten, kaas...) en maak indruk op je gasten.
 4. Lasagne: Maak je eigen verse plakken lasagne en herzie deze grote Italiaanse klassieker naar eigen smaak (Bolognese, vegetarisch, zalm, enz.).
 5. Pizza's: De pastamachine kan ook worden gebruikt om dun, gelijkmatig pizzadeeg uit te rollen om heerlijke zelfgemaakte pizza's te maken.
 6. Croissants : Ja, sommige pastamachines kunnen ook gebruikt worden om bladerdeeg te maken voor croissants!

Tips voor het maken van zelfgemaakte pasta

Hier zijn een paar tips om je te helpen een goede start te maken met je pastamachine:

 • Respecteer de verhoudingen: Het is belangrijk om de hoeveelheden van de ingrediënten in de recepten te respecteren om een deeg van goede kwaliteit te krijgen.
 • Kneed het deeg goed: Kneden is een belangrijke fase om een soepel, elastisch deeg te krijgen. Kneed het lang tot het niet meer aan je vingers plakt en een gladde bal vormt.
 • Laat het deeg rusten: Voordat je het deeg in de machine doet, is het aan te raden om het minstens 30 minuten te laten rusten onder een vochtige doek om het zachter te maken en makkelijker te bewerken.
 • Meel lichtjes: Om te voorkomen dat het deeg aan de machine of accessoires blijft plakken, vergeet niet om het voor elke doorgang lichtjes te bestuiven.
 • Kook snel: Zelfgemaakte pasta is over het algemeen sneller gaar dan commerciële pasta. Controleer regelmatig of de pasta niet te zacht wordt.

Wacht niet langer en begin aan uw verse zelfgemaakte pasta-avontuur met onze selectie pastamachines online!