Creëer je eigen kantoorhoek in de woonkamer: tips en advies

Tegenwoordig werken steeds meer mensen thuis of hebben ze een eigen ruimte nodig om hun persoonlijke zaken te regelen. Om dit te doen is het essentieel om een comfortabel en functioneel kantoor te hebben. Als je niet het geluk hebt om een hele kamer te hebben om je kantoor in te richten, waarom richt je dan geen kantoorhoek in de woonkamer in? We geven je wat tips en advies over hoe je dit succesvol kunt doen.

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2

De ideale locatie vinden voor je kantoorhoek

Voordat je begint met het inrichten van je kantoorhoek, is het belangrijk om de locatie te kiezen die het beste past bij je behoeften. Houd rekening met de beschikbare oppervlakte in je woonkamer en de nabijheid van natuurlijke lichtbronnen. Idealiter moet je bureau in de buurt van een raam staan om te profiteren van het buitenlicht. Houd ook rekening met het omgevingsgeluid: als je rust nodig hebt om te werken, plaats je bureau dan niet te dicht bij de tvvision of drukke plaatsen.

De beschikbare ruimte optimaal benutten

Om een functionele kantoorruimte te creëren zonder inbreuk te maken op de woonkamer, is het essentieel om de indeling van het meubilair te optimaliseren. Overweeg om planken aan de muur te gebruiken om je documenten en kantoorbenodigdheden op te bergen, zodat de vloer niet rommelig wordt. Je kunt ook kiezen voor een bureau met ingebouwde opbergruimte om ruimte te besparen. Als je weinig ruimte hebt, kun je de hoeken van je woonkamer gebruiken door een hoekbureau te installeren.

De juiste meubels kiezen

De keuze van het meubilair is crucial om je comfort en efficiëntie op het werk te garanderen. Hier zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

 1. De grootte van het bureau: kies er een die groot genoeg is voor je computer, documenten en alle andere apparatuur die je nodig hebt.
 2. De stoel: kies een ergonomische, verstelbare stoel die zich aanpast aan je lichaamsvorm en behoeften.
 3. Opbergruimte: kies meubilair met laden en planken om je spullen gemakkelijk te organiseren.

Vergeet niet dat de meubels ook harmonieus moeten passen bij de stijl van je woonkamer. Kies kleuren en materialen die goed passen bij de rest van je inrichting.

Personaliseer je kantoor

Om je comfortabel en productief te voelen in je kantoor, is het essentieel om het te personaliseren. Aarzel niet om kleur toe te voegen met bureauaccessoires (pennenbakje, prullenmand, enz.), fotolijstjes of planten. ), fotolijstjes of planten. Je kunt ook wat persoonlijke spullen ophangen die je na aan het hart liggen, zoals familiefoto's of souvenirs van je reizen.

Dingen georganiseerd houden

Om efficiënt te werken en je kantoor opgeruimd te houden, is het belangrijk om te organiseren. Hier zijn een paar tips:

 • Sorteer uw documenten regelmatig: stop ze in ordners of zakken en gooi de documenten die u niet meer nodig hebt weg.
 • Benut de ruimte op uw bureau optimaal: gebruik opbergaccessoires zoals tijdschriftenrekken of dozen om uw spullen per categorie te groeperen.
 • Beheer je kabels: leid ze door kabelgoten of kabelbinders om te voorkomen dat ze in de knoop raken en te veel ruimte innemen op je bureau.

Houd je kantoor opgeruimd

Een schoon en opgeruimd kantoor bevordert de concentratie en het werk. Neem dus de tijd om je werkplek regelmatig schoon te maken, je bureau af te vegen en je planken af te stoffen. En vergeet niet je prullenbak regelmatig te legen om rommel te voorkomen.

Stimuleer scheiding tussen privé en werk

Wanneer je vanuit huis werkt, kan het moeilijk zijn om een balans te vinden tussen je privé- en beroepsleven. Om je te helpen deze twee aspecten van je leven beter gescheiden te houden, zijn hier een paar tips:

 1. Baken je kantoorruimte visueel af: gebruik een vloerkleed of kamerscherm om de scheiding tussen je werkruimte en de rest van de woonkamer aan te geven.
 2. Bepaal werktijden: stel specifieke werktijden in en houd je daar zoveel mogelijk aan.
 3. Minimaliseer afleiding: zet de tvvision uit tijdens je werkuren en vraag je familie om je in die tijd niet te storen.

Door deze tips toe te passen, kun je een functionele en aangename kantoorhoek in je woonkamer creëren, zonder afbreuk te doen aan de harmonie van je leefruimte. Aarzel niet om onze tips aan te passen aan je behoeften en je inrichtingsstijl om een werkruimte te creëren die bij je past.